Rețeta de Ardei Iute la borcan
Ingrediente: ardei iute, oțet, apă de izvor, sare fără iod, boabe de piper, 1 g dragoste. Se aleg ardeii, se spală și se lasă la zvântat cât să nu mai…
Ingrediente: ardei iute, oțet, apă de izvor, sare fără iod, boabe de piper, 1 g dragoste. Se aleg ardeii, se spală și se lasă la zvântat cât să nu mai…
Secrete și sfaturi utile despre cum se face o glazură! Cel mai des întrebuințate sunt glazurile preparate cu apă sau suc de fructe. Acestea se pot face uşor şi repede,…
„Foitaj„, „foetaj” sau „foietaj„? Dexul ne spune că „foitaj” e forma corectă. Ce este foitajul: un aluat obținut din făină de grâu și unt, în cantități egale, la care se…
Ingrediente: 10 l apă, 1 kg smochine, 2 kg zahăr tos, 1 lămâie, 15 g sare de lămâie, drojdie cât un degetar Se taie smochinele mărunt; tot astfel lămâia cu…
„Gătește românește” = să gătești ca un român după rețete românești dar și străine. Ingrediente: 500 g carne tocată amestec de vită cu porc(mix) 1 conservă fasole roșie boabe (400…
Ingrediente: 350 g făină, 1 ou sau albuş, 1 praf de sare, 1 lingură ulei, 1 linguriță oțet, apă călduţă Se cerne pe planşetă făină de bună calitate. Se face…
Compozițiile pentru budinci trebuie să fie bine frecate, pentru a fi spumoase şi uşoare. Albușurile, de la ouă foarte proaspete, se bat spumă tare în ultimul moment, pentru a nu…
Care este cel mai bun cozonac pe care tu, vreodată, l-ai mâncat sau ce amintiri te leagă de acest minunat preparat? Îmi amintesc cu mult drag și cu o oarecare…
Foamea e cel mai bun bucătar. Bucătărie grasă, moștenire slabă. Mâncarea țărănească puține boale aduce. La omul cu noroc fierbe oala fără foc. Bogatul mănâncă când voiește și săracul când…
Dintre toate supele, cel mai rapid și ușor de făcut mi se pare a fi: Supa de Pui cu Tăieței Dar dacă speri să mai fie și ieftină, te cam…