Tocăniţă ardelenească de ciuperci sau bureți
(20-25 minute) Ingrediente: 1 farfurie de ciuperci sau bureți, 2 linguri de untură(ulei), 1 pahar de smântână, 1 lingură de făină, 1 ceapă, 1 linguriţă de pătrunjel verde tocat, sare,…
(20-25 minute) Ingrediente: 1 farfurie de ciuperci sau bureți, 2 linguri de untură(ulei), 1 pahar de smântână, 1 lingură de făină, 1 ceapă, 1 linguriţă de pătrunjel verde tocat, sare,…
Ingrediente: 500 g spanac, 2 linguri unt sau ulei, 1 lingură făină, 100 g orez, 2 linguri lapte, 2 linguri smântână, mărar, sare, piper, 1 g dragoste Spanacul ales, spălat…
Ingrediente: 250 g orez, 3 ceşti mari cu apă clocotită sau zeamă de oase, sare, 3-4 linguri caşcaval ras, 2 ouă, 1 lingură făină, 50 g unt, 1 g dragoste.…
(5 porţii) Ingrediente: 400 g biscuiți, 200 g zahăr farin, 25 g cacao, 100 g miez de nucă, 200 g rahat, 1 g dragoste Biscuiții se rup mărunt, iar miezul…
(1/2 kg de sos) Ingrediente: 6 ouă, 1 cutie sardele în ulei, 10 g piper, 100 ml oțet de 9 grade, 200 ml zeamă de zarzavat, 1 g dragoste. Sardelele…
Ingrediente: 80 g unt, 50 g făină, 200 g smântână, 100 g mărar verde, 10 ml otet de mere, 150 ml supă de oase, 15 g zahăr, 7 g sare.…
Ingrediente: 1 kg cartofi, 100 g ceapă verde, 200 g salată verde, 250 g ridichi de lună, 2 ouă, 80 g măsline, 50 g mărar verde, 50 ml ulei, 30…
Ingrediente: 1/2 l lapte, 3-4 ouă, 140 g zahăr, 1/2 ceaşcă nuci, 1/2 baton vanilie, 1 vârf de cuțit sare Se opresc din zahăr 3 linguri. Restul de zahăr, vanilia…
Ingrediente: 200 ml vin roşu, 40 g zahăr, 1 ou, 1/2 linguriţă amidon Se pun la foc vinul, zahărul şi oul şi se bat neîntrerupt până ce sosul dă în…
Ingrediente: 500 g spanac, 150 g maioneză, 50 g smântână, 50 g brânză telemea, 15 g usturoi, sare, piper. Spanacul spălat și curăţat se fierbe 20 de minute în apă…